Dr. Daciana Toma: Siguranța pacientului este firul roșu al îngrijirii medicale

Distribuie

Conform Dr. Daciana Toma, vicepreședinte Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), siguranța pacientului trebuie să fie axul central al tuturor gândurilor și acțiunilor din cadrul relației medic-pacient și familia acestuia: siguranța pacientului este firul roșu care trebuie să ne conducă în tot ceea ce gândim și în tot ceea ce facem în relația cu pacientul nostru și cu familia lui.

Dr. Daciana Toma evidențiază cu ocazia Galei de lansare a Programului CRED în Medicină că, deși poate fi tentant să practici medicina fără a ține cont de siguranța pacientului, respectul profesional și dedicarea către pacienți impun ca siguranța să fie obiectivul prioritar în fiecare aspect al asistenței medicale.

Indiferent de etapa procesului medical, de la diagnosticare la tratament și monitorizare, asigurarea siguranței pacientului reprezintă o obligație definitorie pentru profesioniști. Cum este văzut parcursul pacientului în sistemul de sănătate, modul în care este abordat diagnosticul și tratamentul, toate acestea devin părți componente ale unei abordări comprehensive.

În esență, Daciana Toma subliniază că profesionalismul și respectul față de pacient conduc spre un obiectiv fundamental: siguranța acestuia.

Vezi mesajul video integral al dr. Daciana Toma:

_____________

Programul CRED în Medicină devine astfel nu doar o inițiativă, ci o necesitate imperativă pentru a construi o relație medic-pacient solidă, bazată pe Comunicare, Respect, Etică și Demnitate. Pentru mai multe informații despre Program, vizitează www.credinmedicina.ro

Pentru a deveni și tu parte din comunitatea CRED în Medicină, accează și completează formularul următorhttps://www.credinmedicina.ro/formular-inscriere-cred/

Activități similare

Lideri Sănătate
Nicoleta Pauliuc: Siguranța pacientului este un cumul de evenimente și legi

Nicoleta Pauliuc, Senator, Comisia de sănătate, supraviețuitoare de cancer și pacient tratat în spitalele din România, a împărtășit în cadrul Galei de lansare a Programului CRED în Medicină încrederea în sistemul medical românesc: Cred în medicină și cred în miracolul medicinei românești.

Lideri Sănătate
Conf. Dr. Diana Loreta Păun: Siguranța pacientului impune, în egală măsură, stabilirea unei relații solide între medic și pacient

În domeniul medical, relația dintre medic și pacient joacă un rol crucial în garantarea siguranței și calității serviciilor oferite. Cele patru valori fundamentale ale Programului CRED în Medicină – Comunicare, Respect, Etică și Demnitate – sunt repere esențiale, care contribuie la edificarea unei relații bazate pe încredere și empatie, transmite Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun.