2031 NOW – our cities in 10 years

Fundația Globalworthși Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură au lansat pe 15 noiembrie 2021 competiția internațională „2031 NOW, our cities in 10 years”, dedicată studenților în arhitectură, urbanism și design din Polonia și România.

Premiile în valoare de 11.000 Euro vor fi acordate pentru proiecte vizionare privind arhitectura viitoarelor noastre orașe. Cei care doresc să intre în competiție, pot depune proiectele până la data de 20 ianuarie 2022, cu anunțarea câștigătorilor pe 10 martie 2022. Proiectele premiate vor putea fi, de asemenea, prezentate la High Tech Learning Center din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și publicate într-un catalog dedicat.

Studenții din România și Polonia trebuie să țină cont de spiritul vizionar cu privire la felul în care am putea modela orașele în viitorul nostru apropiat. Organizatorii și susținătorii acestui concurs de idei doresc locuri urbane mai bune, mai sustenabile, mai funcționale pentru utilizatorii direcți, dar și pentru comunitatea din proximitatea acestora. Proiectele imaginate de concurenți vor fi ilustrate pe un teren cu o suprafață de 20.310 metri pătrați (2.031 ha). Pe această suprafață, participanții trebuie să aibă în vedere proiectarea unor structuri cu destinaţie mixtă, spații pentru comunitate, parcuri, infrastructură, într-o configurație ce poate fi construită în 2031.

  • Premiu 1: Locul 1: €5.000 + Publicare catalog;
  • Premiu 2: Locul 2: €3.000 + Publicare catalog;
  • Premiu 3: Locul 3: €1.500 + Publicare catalog;
  • Data înscrierii: 01.01.1970
  • Parteneri: Ordinul Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, Uniunea Arhitecților din România, SHARE architects, Registrul Urbaniştilor din România, Asociaţia Profesională a Urbaniştilor din România, iar Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” este partener academic. Partenerii media: aici a stat, Architektura-murator, Arhitectura, de-a arhitectura, Designist, ENTR, feeder, Graphic Front, IQads, Modernism, The Institute, urbnews.pl.

The event is ongoing.

Data

15 nov. 2021 - 10 mart. 2022
Ongoing...

Time

08:00 - 18:00

Locație

Online
Platforma Discord
Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură

Organizator

Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură

Alți organizatori

Fundația Globalworth
Fundația Globalworth
Link Eveniment/Înregistrare

Speakeri