CONFERINȚA BORA, EDIȚIA A 4-A

Domeniul bolilor rare suferă de un deficit al cunoștințelor medicale și științifice. Până de curând nu au existat demersuri reale în cercetare sau politica de sănătate publică privind aspectele legate de acest domeniu. Până în prezent au fost descoperite 6.000-7.000 boli rare și altele noi descrise în literatura medicală în mod constant.

În acest context, Oameni și Companii a organizat în data de 11 decembrie 2019 prima ediție a Conferinței Naționale de Boli Rare, al cărei scop a fost creșterea conștientizării asupra bolilor rare și îmbunătățirii calității vieții pacienților printr-un management eficient al resurselor.

Cu această ocazie, Oameni și Companii a lansat și platforma digitală bolilerare.ro, care are ca obiectiv informare, educare și comunicare adresate comunităților de medici de specialitate, pacienți și lideri de opinie.

Conferința BORA, ediția a 4-a, este o acțiune de educare și informare a Comunității OSC – Bolile Rare. Participarea este GRATUITĂ pentru cadrele medicale specializate și pacienți, cu condiția pre-înregistrării.

Această dezbatere video reprezintă continuarea demersului inițial.

Teme în dezbatere:

1. Poziția medicului de familie referitoare la identificarea, diagnosticarea și indrumarea pacienților cu afecțiuni rare

2. Centre de Expertiză în domeniul Bolilor Rare

3. Hemofilia – Abordări generale. Programul național de tratament.

  • Parteneri: Roche, Regina Maria, Spitalul Sf. Constantin, Alliance Healthcare, Alphega, Liamed, Boehringer Ingelheim

The event is finished.

Data

iul. 15 2021
Expired!

Time

15:00 - 17:00

Etichete

OSC

Locație

Online
Platforma Discord
Categorii
Oameni și Companii

Organizator

Oameni și Companii

Alți organizatori

Boli Rare.ro
Boli Rare.ro
Link Eveniment/Înregistrare

Speakeri