Forumul Studenților Români de Pretutindeni

Ministerul Educaţiei şi reprezentanţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate, Asociaţiei Tineretului ONU din România, Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România şi Uniunii Studenţilor din România au semnat un acord de colaborare în vederea organizării în perioada 26-30 august a Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni.

Potrivit unui comunicat remis presei, în cadrul evenimentului, 100 de studenţi români din ţară şi din străinătate vor dezbate subiecte de interes pentru România.

„Pe perioada celor 5 zile în care Bucureştiul va deveni gazda celei mai reprezentative adunări studenţeşti, vor avea loc dezbateri în comitete, workshop-uri, conferinţe şi training-uri. Reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai mediului de afaceri vor fi prezenţi în cadrul forumului, asistând la procesul de dezbatere şi oferind studenţilor expertiza lor pe diferite subiecte”, se arată în comunicatul de presă.

Membrii forumului vor dezbate diferite teme, concluziile acestora alcătuind o rezoluţie, care va fi înaintată autorităţilor. Comitetele forumului sunt împărţite pe diferite arii de interes: Educaţie şi Tineret, Muncă şi Economie, Dezvoltare şi Investiţii, Energie şi Mediu, Afaceri Externe şi Sănătate.

Dezbaterile se vor încheia cu Adunarea Plenară a Forumului, ce va avea loc pe data de 30 august, în cadrul cadrul căreia, toate cele 6 comitete vor prezenta, în sinteză, propuneri ale proiectelor de lege la care au lucrat.

The event is finished.

Data

aug. 26 - 30 2021
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Organizator

Ministerul Educației

Alți organizatori

Liga Studenţilor Români din Străinătate
Liga Studenţilor Români din Străinătate
Asociația Tineretului ONU din România
Asociația Tineretului ONU din România
Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România
Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România
Uniunea Studenților din România
Uniunea Studenților din România
Link Eveniment/Înregistrare