Lansare Alianța Europeană pentru Sănătatea Cardiovasculară

Alianța Europeană pentru Sănătatea Cardiovasculară se lansează  pentru a crește gradul de conștientizare a poverii bolilor cardiovasculare (BCV) și pentru a solicita acțiuni din partea factorilor de decizie europeni. În cadrul evenimentului de dialog privind politici de urmat vor participa Comisia Europeană, statele membre UE, Parlamentul European și membrii Alianței.

BCV este un grup de afecțiuni care afectează inima sau vasele de sânge; acestea includ atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, precum și aritmii și boli congenitale ale inimii. BCV este strâns legată de alte boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile renale, dar și demența vasculară, care este adesea cauzată de boli de inimă și de accidentul vascular cerebral.

BCV este principala cauză de deces la nivel mondial. În 2019, se estimează că 17,9 milioane de persoane au murit din cauza BCV, reprezentând 32% din totalul deceselor la nivel mondial. Dintre aceste decese, 85% au fost cauzate de infarct și accident vascular cerebral. BCV este, de asemenea, principala cauză de deces în regiunea europeană, reprezentând 47% din totalul deceselor la femei și 39% la bărbați.

În UE, BCV reprezintă 36% din toate decesele și afectează viața a aproximativ 60 de milioane de persoane care trăiesc cu afecțiuni cardiovasculare. BCV nu se limitează la vârstnici, ci are un impact puternic asupra persoanelor de toate vârstele. Aproximativ 20% din toate decesele premature (înainte de vârsta de 65 de ani) în UE sunt cauzate de CVD, conform Societății Europene de Cardiologie.

The event is finished.

Data

sept. 27 2021
Expired!

Time

15:30 - 17:00

Locație

Online
Platforma Discord
Link Eveniment/Înregistrare