„Tehnologii & Tehnici moderne de robotică și neuroimagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală”

Ediția a  IV-a a CONFERINȚEI NAȚIONALE DE ROBOTICĂ ÎN NEUROCHIRURGIE „Tehnologii & Tehnici moderne de robotică și neuroimagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală”manifestare științifică organizată sub patronajul Societății Române de Neurochirurgie, va avea loc în perioada 17-19 septembrie 2021.

Participanții la lucrările conferinței, vor avea posibilitatea de a învăța să lucreze cu sisteme robotice în neurochirurgie, de ultimă generație în domeniul neuroimagisticii intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală de înaltă performanță și anume: Platforma robotică de orientare Mazor X ™ Stealth EditionSistemul OARM 2Sistemul Stealth Station S8precum și Platforma de ghidare robotică craniană Stealth AutoguideRobotul Mazor X este cel mai performant sistem robotizat existent în lume la ora actuală pentru chirurgia spinală. Mazor X, care este un instrument de ghidare a şuruburilor introduse pe vertebrele coloanei. Operaţia se face iniţial virtual, pe baza soft urilor pe care le are robotul, se fixează traiectoria, nivelul, unghiul şurubului, apoi robotul preia datele şi ghidează chirurgul în locul unde este setat să facă incizia.

Personalități de marcă din domeniul neurochirurgiei și neuroroboticii vor fi alături de participanți și în acest an pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un dialog viu menit să clarifice diverse teme de discuție specifice neurochirurgiei și neuroroboticii în vremuri de pandemie.

Manifestarea va reuni specialiști din țară dar și din Republica Moldova, medici neurochirurgi cu diverse trepte de experiență, care vor dori să testeze și să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul neurochirurgiei craniale și spinale, utilizând aceste echipamente.

Manifestarea se va desfășura întrun format hybridmixt: online și onsite (în măsura în care acest lucru va fi posibil). Scopul general al acestei manifestări științifice este acela de a îmbunătăți competența și performanța publicului țintă prin furnizarea de conținut educațional de ultimă oră, care prezintă cele mai noi progrese în terapiile actuale și cercetarea clinică în neurochirurgie.

Evenimentul va fi creditat cu 15 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România. Pentru moment înscrierile se vor face pentru manifestarea on-line.

  • Data înscrierii: august 30, 2021
  • Parteneri: Societatea Română de Neurochirurgie, Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Consiliul Județean Iași, Colegiul Medicilor din România și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași
  • Telefon contact: 0730808778

The event is finished.

Data

sept. 17 - 19 2021
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Locație

Online
Platforma Discord

Organizator

Societatea Română de Neurochirurgie
Link Eveniment/Înregistrare