EventsMax.ro: Evenimente din sănătate în săptămâna 6 – 12 noiembrie

Distribuie

Vezi la ce evenimente medicale ai posibilitatea să participi săptămâna viitoare, în funcție de domeniul tău de interes! EventsMax îți prezintă selecția celor mai importante evenimente din domeniu.

Al 21-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, va avea loc în perioada 08 – 10 noiembrie 2023 la Cluj-Napoca.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Disciplina I Pediatrie, Spitalului Clinic de Urgență pentru copii “Louis Țurcanu” Timișoara, Societatea Română de Pediatrie si Asociația pentru susținerea Clinicii I Pediatrie Timisoara organizează în perioada 8-11 noiembrie 2023 cea de-a 5-a Conferință „Controverse în tulburările de creștere și dezvoltare la copil”.

În perioada 9 – 11 noiembrie se desfășoară ediția 2023 a congresului UROGYN.

Cea de a XVI-a ediție a Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie va fi organizată de Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Epidemiologie la Sala de Conferinte a Patriarhiei Române din București, în perioada 9-11 noiembrie 2023.

ROSPEN va organiza al XXIII-lea Simpozion Național de Nutriție Clinică și Metabolism, între 9 și 11 noiembrie, în mod tradițional la Poiana Brașov, complexul Ana Hotels Sport. Fiind o societate multidisciplinară și în acest an vor fi abordate teme de actualitate pentru diferite specialități medicale, în care nutriția clinică este o treaptă importantă în algoritmul terapeutic. In cadrul acestei întalniri se vor dezbate noutăți în nutriția parenterală, noi ghiduri de nutriția pacientului critic, a copilului si a pacientului vârstnic, precum și nutriția pacientului spitalizat și monitorizarea statusului nutrițional al acestora.

A VIII-a Conferință Națională a Societății Române de Hemostază și Tromboză va avea loc în perioada 09 – 11 noiembrie 2023,  în format hibrid. Conferința face posibilă și chiar necesară identificarea și conștientizarea unor probleme majore ale patologiei hemostazei.

Cel de-al treilea Congres al Societății Române de Audiologie și Patologie a Comunicării va avea loc la București în perioada 09 – 11 Noiembrie 2023. Audiologia în România – trecut, prezent și viitor este tema sub umbrela căreia, pornind de la lecțiile pe care ni le-a oferit trecutul, participanții vor discuta despre provocările actuale și vor încerca să găsim soluțiile potrivite unui viitor mai bun pentru pacienți.

În aceeași perioadă, la Sinaia se ve desfășura cea de-a douăsprezecea ediție a Conferinței Oncodigest, o reuniune multidisciplinară pe teme de oncologie a aparatului digestiv.

În cadrul Conferinței Internaționale de Autism și Neurodiversitate, care se va desfășura în perioada 9 – 10 noiembrie la București, vor fi incluse numeroase exemple astfel încât profesioniștii, apartinătorii și chiar și persoanele din spectru autist/neurodiversitate, să înțeleagă că susținerea sănătății mintale și a bunăstării, se poate întâmpla numai atunci când persoanele neurodivergente sunt respectate pentru Cine sunt și Cine vor să fie în această lume.

A V-a ediție a Conferinței naționale “Distrofia Musculară Duchenne/Becker – specialiști și familii, împreună pentru aceeași cauză”, va avea loc în perioada 10 – 11 Noiembrie 2023, la Craiova. Acest eveniment, care anunță conferențiari din țară și din străinătate, practicieni și experți în domeniul DMD/DMB, este destinat cadrelor medicale, serviciilor sociale, familiilor și pacienților, precum și tuturor celor interesați în a crea progres în acest domeniu.

În perioada 10-11 Noiembrie se va desfășura cea de-a opta ediţie a Forumului Pediatru.ro, realizată anul acesta în format hibrid, cu tema „Progrese în pediatrie“. Subiectele abordate și dezbaterile se vor focaliza asupra progreselor actuale în domeniul pediatriei, vor propune noi strategii de abordare și vor pune accent pe problemele practicii curente.

Congresul „Qvo vadis dermato-venerologia? Clasic si modern” va avea loc la București în perioada 10-12 noiembrie 2023. Manifestarea medicală științifică națională cu participare internațională va fi organizată de ARDV și va fi supusă creditării cu puncte EMC.  Vor fi incluse teme axate pe practica dermatologică de cabinet.

Pe 10 și 11 noiembrie ne întâlnim din nou cu cele mai recente studii și cele mai eficiente practici din analiza aplicată a comportamentului la prima ediție hybrid a Conferinței Internaționale ABA, organizată de Autism Voice & Help Autism în parteneriat cu ABA Institute Romania.

ACES organizează un nou curs, în perioada 10 – 12 noiembrie, cu tema Cum să-ți pui pacienții pe pompa de insulină? În cadrul celor 3 zile de curs, se va discuta despre teme precum urmărirea și gestionarea dispozitivelor, cât și monitorizare și echilibrarea beneficiarilor acestora. În plus, se vor desfășura workshop-uri și activități practice pentru aplicarea tuturor cunoștințelor teoretice asimilate în cadrul întâlnirii.

Deja devenită tradiție, manifestarea “Raport de Gardă între specialități” a ajuns la cea de a XIII-a ediție. Scopul acestei întâlniri este de aduce la aceeași masă cazurile care au pus specialiștii în dificultate și i-au determinat să ia decizii ieșite din tipar. Următoarea ediție va avea loc în perioada 10 – 11 noiembrie, la București.

Conferința internațională multidisciplinară: Recuperarea coloanei lombare aduce în perioada 10 – 11 noiembrie 8 specialiști de vârf, pentru a explora cele mai recente inovații și tratamente pentru afecțiunile coloanei lombare, toate sub umbrela unei abordări multidisciplinare.

Webinar Practic MF subiectul normele CoCa și parametrii lor: rațional, emoțional, financiar explorează acest subiect înytr-o întâlnire virtuală dedicată medicilor de familie, tot în 10 – 11 noiembrie.

Pe 11 noiembrie, Conferința Depășirea frontierelor în oncologie – terapii țintite actuale își dorește să abordeze ultimele descoperiri în domeniu, cât și aspectele practice și clinice ale acestora, celebrând progresele inovatoare și încurajând colaborarea, schimbul de cunoștințe și explorarea de noi strategii pentru depășirea provocărilor din oncologia modernă.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, echipa Sports & Diabetes, organizează Blue Cycling Day, o tură cu bicicleta. Cu această ocazie, sunteți așteptați duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 11:00 în Pădurea Pustnicu, Pantelimon (Casa Pustnicu). Evenimentul se adresează tuturor persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat de tip 1, mai ales copiilor, cât și însoțitorilor acestora.

Găsești toate evenimentele din perioada următoare, aici .

***

EventsMax.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.

Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .

Activități similare