EventsOnline: Evenimente medicale în perioada 24 – 30 aprilie

Distribuie

Vezi la ce evenimente medicale ai posibilitatea să participi săptămâna aceasta, în funcție de domeniul tău de interes! EventsOnline a pregătit o selecție a celor mai importante:

DERMATOLOGIE

Aflată la cea de- a XII-a ediție, Primăvara Dermatologică Ieșeană promovează interdisciplinaritatea în dermatologie încă de la prima sa ediție, în 2012, câștigându-și, prin originalitatea conceptului și elitismul informației științifice poziția de lider în peisajul dermatologic românesc.

VACCINOLOGIE

Într-o lume modernă, în care publicul caută online tot felul de soluții ”miraculoase” pentru creșterea imunității, vaccinuri care ar putea salva mii de vieți și ar preveni suferințele pacienților sunt insuficient cunoscute și promovate, mesajul că vaccinarea fiecărui copil este vitală pentru prevenirea bolilor și protejarea vieții fiind unul de maximă actualitate. Aceasta este tema dezbaterii Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității.

Sesiunea Grupului de Lucru SNMF Vaccinologie este o sesiune stiintifica ce va aborda probleme de actualitate privind bolile prevenibile prin vaccinare, vaccinurile disponibile, indicatiile si contraindicatiile acestora, managementul reacțiilor adverse.

FARMACIȘTI

Între 26-30 Aprilie 2023, la București, se va desfășura Congresul Național al Studenților Farmaciști din România.

Tema sub umbrela căreia se va desfăşura Conferința Farmacist.ro – Oltenia și Banat coordonată de Prof. univ. dr Dumitru Lupuliasa și Prof. univ dr. Simona Negreș este: Actualități în farmacologie și farmacoterapie.

PEDIATRIE

Conferința Pediatru.ro Galați se adresează medicilor din județele: Galați, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui și va avea loc online, pe 26 aprilie.

Conferința Națională de Somnologie Pediatrică are ca obiective descrierea celor mai bune practici pentru evaluarea și managementul parasomniilor, hipersomnia, RLS, apneea în somn, al titrărilor PAP la copii și adulți

MEDICINĂ VETERINARĂ

7th Years Vets on The Balkans Conference va avea loc în perioada 27 – 28 aprilie la București.

DIABET

Nefrologul prof. dr. Adrian Covic și diabetologul dr. Delia Reurean Pintilei sunt față în față la Ora Pacientului, luni, 24 aprilie 2023, de la ora 18.00 și ne explică de ce diabetul afectează sănătatea rinichilor noștri și cum putem avea grijă de ei. Vom afla de ce persoanele cu diabet sunt de două ori mai susceptibile să dezvolte boli renale, ce este, de ce apare și cum se tratează nefropatia diabetică.

Abordări transdisciplinare în managementul diabetului zaharat se vad desfășura online, pe 27 aprilie.

MANAGEMENT SANITAR

Conferința Profit Health.forum Sistemul sanitar românesc – Eficiență, siguranță, bariere. Ediția a XII-a va aborda cu invitații – autorități, parlamentari, manageri, companii, medici și pacienți – subiecte legate de evoluție, siguranță, modernizare, inovație, concurență, dar și bariere în sistemul sanitar, așa cum sunt percepute de fiecare „actor” din sistem.

NEURO-ONCOLOGIE

Comprehensive Advancements in Research and Exchanges for Neuro-Oncology reunește cercetători, clinicieni și experți ai societății civile aparținând domeniilor interdisciplinare în neuro-oncologie.

TROMBOEMBOLISM

Conferința „Tromboembolismul nervos” își propune ca la această primă ediție să se răspundă la toate întrebările/problemele ridicate și mai mult, să se formuleze și redacteze un protocol de bune practici vizând diagnosticul și tratamentul pacienților cu tromboembolism venos.

PSIHOLOGIE/PSIHIATRIE

Conferința națională Stresul, Anxietatea, Depresia are ca temă Tablourile clinice ale singurătății.

MEDICINĂ DENTARĂ

Cursul Tehnici inovative în tratamentele dentare pediatrice abordează tehnici inovative în tratamentele dentare pediatrice, sindromul de hipomineralizare molar-incisiv, traumatismele dentare, obturațiile, coroanele dentare pediatrice și include hands-on ghidat obturații & coroane pediatrice.

Cursul Reconstrucții Implanto-Protetice pe un număr redus de implanturi își dorește să prezinte pentru practicieni un protocol de urmat de la analiza cazului și stabilirea indicației operatorii până la stabilirea tipului și modalității de restaurare protetică.

ONCOLOGIE

Societatea Națională de Oncologie Medicală din România vă invită să luați parte la Conferința cu participare internațională LUNG CANCER EXPERTS FORUM care se va desfășura în format hibrid (fizic la Hotel Hilton Garden Inn Old Town, București, dar și on-line) în data de 29 Aprilie 2023.

Poți vedea lista integrală a evenimentelor din sănătate din perioada următoare, aici. Dacă te abonezi la newsletter, le primești pe e-mail, în fiecare miercuri, pentru a-ți organiza din timp participarea.

***

EventsOnline.ro  este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline,  aici, și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.

Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit,  aici.

Activități similare