EventsOnline.ro: Evenimentele medicale ale săptămânii 10 – 16 iulie

Distribuie

Descoperă evenimentele medicale ale săptămânii viitoare, în selecția EventsOnline.

Societatea Română de Reumatologie organizează la Poiana Brașov, în perioada 10 – 14 iulie, Școala de vară a tinerilor reumatologi.

Pe 10 iulie, medicii interesați trebuie să își aloce 2 ore seara pentru webinarul cu tema Tratamentul incontinenței urinare de stres cu agent injectabil.

Pe 11 iulie, asistenții medicali pot participa la cursul cu tema Recoltare Probe Biologice și Administrare Tratament, desfășurat fizic la București.

Societatea Națională de Oncologie Medicală din România vă invită să participați la Conferința CANCERUL DE PANCREAS ÎN 2023 care se va desfășura exclusiv on-line în data de 12 Iulie 2023 de la ora 15:00.

În 12 iulie, ora 20 (ora României), Asociația Română pentru Encefalită Autoimună (AREA) continuă seria de webinarii cu un eveniment care se anunță a fi extrem de interesant, cu invitat Sergio Muñiz-Castrillo, MD, PhD care va ține o prelegere despre imunogenetică în encefalita autoimună. Sergio Muñiz-Castrillo este un neurolog specializat în encefalita autoimună și sindroamele neurologice paraneoplazice. În prezent, Dr. Muñiz-Castrillo este cercetător postdoctoral la Universitatea Stanford.

În perioada 13 – 15 iulie se va desfășura modulul II al cursului Fundamental Prosthodontics. Cursul abordează toate aspectele necesare realizarii unor lucrari protetice estetice si functionale de intindere redusa (fatete, coroane, incrustatii), intr-o maniera minim invaziva si predictibila.

Digital – de la analogic la pacientul virtual este un curs teoretic si practic in care folosim toate informatiile analogice pentru o obtine un “pacient virtual”. Dedicat medicilor stomatologi din Ploiești, în perioada 13 – 15 iulie.

În cadrul următoarei ediții a webinarului Ora specialistului – Despre Obezitate se va aborda tema Chirurgia metabolică – indicații multidisciplinare și beneficii. Cei interesați sunt invitați pe 13 iulie, începând cu ora 15.00, pe ZOOM, la o discuție despre felul în care este nevoie să se unească experiența și cunoștințele profesioniștilor din diverse specialități medicale, pentru a asigura pacienților cele mai bune rezultate în pierderea în greutate și îmbunătățirea stării lor de sănătate.

Prevenția meningitei meningococice, o prioritate în schema de imunizare din primii ani de viață este tema seminarului ONLINE, din 13 iulie, ora 15.00.

Spitalul Municipal de Urgență Moinești, sub patronajul Academiei de Ştiinţe Medicale din România, a Uniunii Medicale Balcanice și a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, organizează cea de-a XVIII-a Ediție a Conferinței cu participare internațională „Zilele Medicale ale Spitalului de Urgență Moinești”, în perioada 13-15 iulie 2023.

Ajuns la cea de-a 7-a ediție, YOUNGDIAB – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi, reprezintă o platformă dedicată perfecționării și dezvoltării educației medicale a tinerilor profesioniști implicați în managementul diabetului zaharat, dar și a specialităților conexe, din România, care promovează comunicarea între aceștia, facilitându-le interacțiunea între ei, precum și cu experți ai domeniului, totul pentru o îngrijire eficientă a persoanei cu diabet zaharat.

Pacientul MF de la naștere la senectute din 13 iulie este una din întâlnirile lunare ale Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov în cadrul cărora sunt prezentate o serie de probleme de real interes pentru practica medicului de familie, urmărind o tematică ce acoperă aproape toată gama de patologie.

Utilizarea ecografiei pentru diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacientului cu boli inflamatorii si degenerative articulare este tema unui webinar adresat unei categorii largi de specialitati clinice, medici internisti, reumatologi, Recuperare Medicala, ortopezi, chirurgi, radiologi, urgente, medici de familie, cu sau fara competenta in ultrasonografia generala sau musculoscheltala.

Asociația Medicilor de familie din Vâlcea organizează a doua serie a Școlii de vară Horezu, în perioada 14 – 16 iulie, acoperind subiecte diverse de interes pentru medicii de familie și asistenți.

Lista integrală a evenimentelor din perioada următoare este aici. Dacă te abonezi la newsletter, le primești pe e-mail, în fiecare miercuri, pentru a-ți organiza din timp participarea.

***

EventsOnline.ro  este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline,  aici, și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.

Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit,  aici.

Activități similare