Farmacia Viitorului, ed. 4: Managementul echipei, esențial în dezvoltarea profesională și parcursul antreprenorial 

Distribuie

”Lucrul care determină reușita în conducerea unui business este alegerea și formarea unei echipe închegate, cu o viziune și un obiectiv comun”, este de părere Laura Palade, farmacist antreprenor cu o experiență de peste 17 ani în managementul Lara Farm din Iași, invitatul special al celei de-a patra întâlniri cu studenții farmaciști ”Farmacia Viitorului”.

Studenții la farmacie din toată țara au participat joi, 18 martie 2021, la cel de-al patrulea Webinar din Competiția „Farmacia Viitorului” 2021 și au aflat de la Farmacistul Laura Palade, coordonator al unei echipe de peste 60 de farmaciști, ce înseamnă un bun management al echipei în farmacie, care sunt factorii care determină performanța acesteia, provocările dar și beneficiile lucrului în echipă.

„Cea mai mare provocare pe care am avut-o în demersul meu de a construi o echipă închegată a fost să găsesc oameni cu care să împărtășesc aceleași viziuni și scopuri și cu ajutorul cărora să reușesc să onorez profesia de farmacist. O echipă înseamnă un echilibru și o completare reciprocă în același timp. Oamenii cu experiență în profesie vor veni cu o anumită stabilitate și cu un alt tip de responsabilitate în modul de a trata sarcinile și vor fi un exemplu pentru generația nouă. În aceeași măsură contează și cei care vin din urmă, adică oamenii tineri, adaptați la mediul nou care este în continuă schimbare. De aceea, consider că o echipă completă și competentă este formată dintr-un mix din cele două”, a declarat farmacistul Laura Palade în deschiderea webinarului Farmacia Viitorului.

Lucrurile pe care viitorii farmaciști trebuie să pună mare accent, mai ales la început de carieră, sunt stagiile de practică și alegerea unei echipe alături de care să se dezvolte și să crească, au fost sfaturile farm. Laura Palade pentru studenții farmaciști de astăzi, viitorii antreprenori de mâine:  „Practica joacă un rol determinat în ceea ce privește formarea profesională a unui viitor farmacist. Practica este drumul care definește construirea unei cariere sau care susține o orientare profesională corectă. Cu alte cuvinte, practica îi ajută pe studenți să vadă dacă acest lucru li se potrivește cu adevărat și dacă se pot adapta unei echipe. Vă recomand ca la început de carieră să puneți un mare accent pe echipa alături de care veți dori să creșteți și să vă dezvoltați, ca mai apoi să deveniți farmaciști cu performanțe excepționale sau de ce nu, farmaciști antreprenori. Personal pot spune că echipa cu care am crescut și alături de care lucrez este cheia în dezvoltarea mea profesională și în parcursul meu antreprenorial”.

Webinarul din seria Farmacistul Antreprenor, cu tema „Managementul echipei în farmacie” este cea de-a patra activitate a Competiției Farmacia Viitorului din anul 2021.

Următoarea întâlnire va avea loc joi,  25 martie, începând cu ora 18:00, când studenții de la farmacie vor putea descoperi mai multe despre Gestionarea emoțiilor și interacțiunea cu pacienții  de la expertul în comunicare și relații publice, Cristian Radu Georgescu.

Despre Competiția Farmacia Viitorului 2021

Studenții la farmacie din anii I-V din toată țara se pot înscrie în continuare în Competiția  Națională Farmacia Viitorului 2021, dezvoltată de Oameni și Companii cu susținerea Alphega Farmacie și Alliance Healthcare România. Tematica din acest an este Farmacistul antreprenor, iar marele premiu este o vizită la Boots Londra, liderul farmaciilor din Marea Britanie și membru al Grupului Walgreen Boots Alliance.

Activitățile programului sunt jurizate de Boardul Științific format din reprezentanți ai Facultăților de Farmacie, alături de președinți ai Colegiilor farmaciștilor și reprezentanți Alliance Healthcare și Alphega Farmacie.

Programul Farmacia Viitorului, lansat în 2018 este dedicat viitorilor farmaciști și își propune să sprijine studenții să răspundă provocărilor meseriei de farmacist în România, așteptărilor studenților înainte de a intra pe piața muncii, să marcheze schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice din România, dar și să prezinte noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor.

Detalii suplimentare pe pagina competiției accesibilă AICI.

Activități similare