Farmacia Viitorului: studenții farmaciști descoperă managementul operațional al farmaciei

Distribuie

Studenții la farmacie din toată țara au avut ocazia să participe pe 11 martie 2021 la cel de-al treilea Webinar din Competiția „Farmacia Viitorului” 2021. Invitatul special al ediției a fost farmacistul șef Forina Bonifate, administrator al Farmaciei Vaflomia, Președinte al Colegiului Farmaciștilor Galați și Secretar General al CFR și farmacist antreprenor cu peste 18 ani experiență.

„Dacă banii și fluxul de bani reprezintă, așa cum ne explica domnul Iulian Trandafir – CEO Alliance Healthcare Romania la ediția anterioră, sângele organismului, astăzi ajungem la un alt pilon important, managementul operațional, și continuând analogia, îmi place să mă gândesc că aceasta reprezintă coloana vertebrală a afacerii. Afacerile există pentru a oferi consumatorilor bunuri și servicii, se folosesc de niște intrări pentru a crea aceste bunuri și servicii, pe care le oferă consumatorilor. Acest proces de creare trebuie să genereze un profit pentru organizație. Operațiunile reprezintă procesul de creare al acestor ieșiri (bunuri și servicii), denumite generic ofertă, și cuprind activitățile și acțiunile înterprinse de organizație pentru a transforma aceste resurse în bunuri și servicii aducătoare de profit. Gestionarea acestor procese se face prin managementul operațional”, a explicat farm. Florina Bonifate.

Una dintre calitățile pe care un farmacist trebuie să o înrădăcineze adânc în activitatea sa este formarea și perfecționarea continuă, arată farm. Florina Bonifate: „Sunt un farmacist care încearcă să facă cât mai mult pentru profesie, de aceea mă aflu aici în această seară. Încerc să îmbin tot ce înseamnă antreprenoriatul cu spiritul de farmacist. Așa trebuie să facă fiecare dintre noi, pentru a avea o profesie de farmacist de care să fim mândri. De asta leg managementul operațional de regulile de bună practică farmaceutică cu care se întrepătrund permanent.”

Fiți curioși, râmâneți în continuare curioși. Studiați, vedeți în continuare cât mai multe lucruri, încercați să fiți cât mai buni în tot ceea ce faceți. Sfatul meu este să rămâneți curioși și să vă găsiți, pe cât posibil, singuri informațiile de care aveți nevoie, pentru a deveni cele mai bune versiuni ale voastre”, a fost sfatul farm. Forina Bonifate pentru studenții farmaciști de astăzi, viitorii antrepenori de mâine.

Webinarul din seria Farmacistul Antreprenorcu tema „Managementul financiar al farmaciei” este cea de-a treia activitate a Competiției Farmacia Viitorului din anul 2021. Următoarea întâlnire va avea loc joi,  18 martie, începând cu ora 18:00, când studenții de la farmacie vor putea descoperi mai multe despre Managementul Echipei în Farmacie de la farmacistul Laura Palade, Farmacia LaraFarm, Iași.

Despre Competiția Farmacia Viitorului 2021

Studenții la farmacie din anii I-V din toată țara se pot înscrie în continuare în Competiția  Națională Farmacia Viitorului 2021, dezvoltată de Oameni și Companii cu susținerea Alphega Farmacie și Alliance Healthcare România. Tematica din acest an este Farmacistul antreprenor, iar marele premiu este o vizită la Boots Londra, liderul farmaciilor din Marea Britanie și membru al Grupului Walgreen Boots Alliance.

Activitățile programului sunt jurizate de Boardul Științific format din reprezentanți ai Facultăților de Farmacie, alături de președinți ai Colegiilor farmaciștilor și reprezentanți Alliance Healthcare și Alphega Farmacie.

Programul Farmacia Viitorului, lansat în 2018 este dedicat viitorilor farmaciști și își propune să sprijine studenții să răspundă provocărilor meseriei de farmacist în România, așteptărilor studenților înainte de a intra pe piața muncii, să marcheze schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice din România, dar și să prezinte noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor.

Detalii suplimentare pe pagina competiției accesibilă AICI.

Activități similare

Farmacia Viitorului
Comunitatea OSC – Farmacia Viitorului: Marketing în farmaciile independente

Comunitatea Farmacia Viitorului discută despre ”Marketing în farmaciile independente”, în cadrul webinarului organizat marți, 27 septembrie 2022, începând cu ora 18.00. Vor participa trei invitați speciali, care ne vor prezenta atuurile pe care le are farmacistul independent, campanii care au funcționat sau cum putem folosi tehnologia și digitalizarea pentru a ne crește afacerea de farmacie.