Oameni și Companii derulează, pe platforma EventsMax.ro, un program de webinare pentru antreprenori, manageri și specialiști din diverse domenii de activitate. Programul se numește Top Executives Webinar – TEW.
În cadrul programului, jurnalistul Constantin Rudnițchi are ca invitați manageri și executivi de top din companii, oameni care pot, prin experiența pe care o au, să reprezinte modele profesionale și să inspire noile generații de lideri. Primul invitat TEW, Gabriel Pavel, Regional Director, Balkans, Hungary, Czech & Slovakia- Fujitsu, a împărtășit perspective fascinante despre industrie, oameni și provocările ultimilor doi ani.
Gabriel Pavel este un pasionat al industriei IT și subliniază rolul crucial pe care oamenii îl joacă în dinamica acestui domeniu. „Când faci lucrurile pe care ți le dorești și de care te simți atras profesional, parcă totul e mai ușor și mai simplu”, consideră el.
Reflectând asupra ultimilor doi ani, Gabriel a adus în discuție dificultățile cu care s-a confruntat industria IT, în special după perioada efervescentă din 2021, când cererea pentru tehnologie a fost la cote maxime. „Ultimii 2 ani au fost foarte grei pentru industrie, pentru că sunt anii imediat după pandemie, când lucrurile au început să se dezvolte un pic altfel”, explică Pavel. Cu toate acestea, el consideră că impactul pandemiei asupra domeniului a evidențiat necesitatea de a deveni mai rezilienți și adaptabili la schimbări. Gabriel subliniază, de asemenea, că există, de multe ori, o anumită presiune în echipă, iar aceasta trebuie gestionată într-un mod care să țină cont de diversitatea valorilor și abordărilor.
Despre perspectivele viitoare, Gabriel Pavel adaugă că, în ciuda dificultăților, există semne de stabilizare și că industria se îndreaptă spre o revenire la creștere. „Dacă ne uităm și la ce se raportează la bursă, la valul de inovație și la partea de cerințe noi care vin din zona de clienți, așteptările pentru 2024 sunt destul de pozitive”.
Gabriel Pavel nu a evitat să vorbească și despre deciziile sale personale și gestionarea greșelilor, evidențiind impactul major al alegerii de a părăsi orașul natal. „Una dintre deciziile majore pentru mine a fost plecarea de acasă de la Roman. Cumva mă aruncam în necunoscut”, mărturisește el, considerând că această alegere dificilă a contribuit semnificativ la parcursul său profesional. El a subliniat și importanța învățăturilor din deciziile proaste: “Cred că învățăturile cele mai bune le tragem din momentul în care luăm o decizie greșită”.
Sfatul pe care managerul l-a oferit celor care doresc să aibă o carieră de succes se referă la posibilitatea de învățare continuă: “Alegeți întotdeauna provocări sau oportunități care vă oferă în continuare șansa să învățați.”
Întâlnirile din cadrul programului TEW continuă și în 2024 cu alți executivi de top din diverse industrii. Informațiile vor fi disponibile în permanență pe site-ul EventsMax.ro.