Nefrologie

Actualități în boala cronică de rinichi – tema recentei întâlniri a comunității OSC – Nefrologie de la Cluj 

Doi specialiști recunoscuți ai comunității de nefrologie din România, prof. dr. Ina Kacso și prof. dr. Adrian Covic, viitorul și actualul Președinte al Societății Române de Nefrologie, au fost invitații speciali ai dezbaterii profesionale organizate la Cluj Napoca, la începutul lunii august și dedicate Actualităților în boala cronică de rinichi.

Boli Rare

Registrul persoanelor cu hemofilie – tema ultimei întâlniri a Comunității OSC – Boli Rare

Comunitatea OSC – Boli Rare a avut o nouă întâlnire pe 25 august, cu peste 50 de participanți, medici de specialitate, pacienți și lideri de opinie.
Speakerii invitați ai ediției au fost: Dorica Dan, Președinte Alianța Națională pentru Boli Rare din România, Daniel Andrei, Președinte Asociația Română de Hemofilie, Dr. Ciprian Tomuleasa, prof. dr. Margit Șerban.

Diabet

Comunitatea OSC – RoDiabet: Bolile cardiovasculare sunt o amenințare reală pentru pacientul cu diabet zaharat

“Boala cardiovasculară este o amenințare reală în cazul pacienților diabetici și poate tocmai de aceea, e important să vorbim cât mai des depre ea”, a declarat Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București,în intervenția susținută în deschiderea webinarului RoDiabet Ora Pacientului din 29 iulie 2021. Aceasta a fost cea de-a 14-a ediție a webinariiilor RoDiabet Ora Pacientului.