Oameni și Companii a lansat platforma comunității de inovație și tehnologie disruptivă, Hackathons.ro

Distribuie

Oameni și Companii, în parteneriat cu Asociația Română de Lingvistică Computațională, au lansat pe 20 mai Hackathons.ro, o platformă digitală de promovare a inovației și tehnologiilor disruptive în România.

Hackathons.ro înglobează o comunitate de profesioniști și experți în tehnologie din diverse domenii de activitate, precum și echipele care dezvoltă în mod susținut proiecte în spirit creativ de tip hackathon.

Inițiatorii acestei platformei își propun să creeze un mediu profesional pentru promovarea informațiilor de specialitate, evenimentelor și noutăților din domeniu hackathons. Hackathons.ro se adresează atât domeniului  educațional, cât și celui de business.

Dezbatarea online prilejuită de lansarea noii comunități l-a avut ca moderator  pe Yugo Neumorni, Președinte  CIO Council. Invitații, Nancy Nemeș, Fondator humanAIze, Alina Irma Orban, Director General Interimar Microsoft Romania, George Sârbu, Coordonatorul programului Innovation Labs, Gabriel Pavel – Directorul regional de vânzări în Balcani, FUJITSU și Dr. Ștefan Busnatu – Head of the Innovation and eHealth Center – Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, au discutat pe tema inovației și dezvoltării tehnologice disruptive din domenii precum IT și buisness.

Inovarea este la momentul actual linia clară către viitor, iar la baza acesteia se află un proces continuu de digitalizare. Ideea este confirmată și de către George Sârbu, care propune transformarea României într-un hub regional prin intermediul căruia să se canalizeze fonduri către accelerarea procesului de inovare. De asemenea, acesta susține startup-urile ca o metodă de evoluție și integrare a tuturor mediilor, universitar, corporatist și public, în demersurile digitalizării.

Nancy Nemeș a abordat tematica dezvoltării inovației prin prisma evoluției inteligenței artificiale. Aceasta este de părere că tehnologiile dezvoltate în competițiile de tip hackathon vor schimba perspectiva asupra modului în care oamenii privesc viitorul și mai ales asupra noilor locuri de muncă inițate. În acest context, Hackathons.ro devine o platformă necesară  în ce privește progresul anilor viitori.

Ideea enunțată anterior a fost susținută și de Alina Irma Orban, care este de părere că avansul tehnologiei este bazat pe inovație prin digitalizare, cu integrarea tuturor actorilor de pe piață.

Gabriel Pavel a adus în cadrul acestui mediu entuziast al evenimentului un punct de vedere mai pragmatic și precaut, enunțând faptul că ,,Inovația este un proces și nu o întâmplare”. Potrivit acestuia, ideile reprezintă un punct de pornire către succesul progresului, munca, disciplina și determinarea reprezentând factorii decisivi.

Dr. Ștefan  Busnatu a împărtășit ideea creării unor medii propice inovării ca partea a susținerii inițiativelor de evoluție. În viziunea sa,  platforma reprezintă o comunitate tehnologică formată din profeșioniști ce aduc în prim plan schimbările și rezoluțiile actuale în materie de inovație.

Platforma Hackatons.ro este deschisă tuturor specialiștilor interesați de mediul de dezvoltare al inovației și tehnologiei din România. Pentru a fi informat constant cu privire la materialele publicate, te invităm să te abonezi la newsletter-ul comunității.

Oameni și Companii– OSC – este un ecosistem avansat de marketing care integreaza peste 100 comunitati business si profesionale si 30 de platforme digitale proprii asociate acestor comunitati. Toate comunitatile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.

Asociația Română de Lingvistică Computațională este o organizație nonprofit care se ocupă cu studiul științific al limbii. A fost fondată în 2017 și este dedicată cercetărilor din domeniul Lingvisticii Computaționale și dezvoltării educației române pe același domeniu.

Activități similare