Mai sunt doar puțin peste 2 săptămâni până la Conferința Caspa.ro, momentul când se reunesc la București asociațiile de pacienți din întreaga țară, la cea de-a 10-a ediție a întâlnirilor bianuale ale comunității. În 16-17 noiembrie, discutăm despre ”Siguranța Pacienților în sistemul de sănătate din România”, cu reprezentanți din instituții puternice precum Comisia Europeană, Administrația Prezidențială, ANMDM, ANMCS, ARPIM, ADRFR și numeroși specialiști din domeniul sănătății. Susțin întâlnirea companii mari, care au înțeles importanța și rolul vital pe care asociațiile de pacienți îl au în sistemul de sănătate. Detalii suplimentare privind agenda, speakerii implicați și înscrierea la conferință sunt disponibile pe pagina evenimentului, aici: https://www.caspa.ro/conferinta-nationala-caspa-editia-10/.
Au răspuns invitației noastre și vor discuta cu asociațiile de pacienți prezente reprezentanți ai unor puternice instituții la nivel european și național precum:
- E.S. Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
- Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial
- Cristian Bușoi, Europarlamentar și Președintele Intergrupului ”Cancer” din Parlamentul European
- Răzvan Prisada, Președintele ANMDM – Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale
- Cecilia Radu, Președinte ARPIM – Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente
- Cătălina Pîntea, Președinte ADRFR – Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România
- Florentina Păncescu, Head of Neurology and Operations Eastern Europe în cadrul UCB.
Vom învăța din experiența asociațiilor mari de pacienți, care au reușit să implementeze proiecte impresionante, cu impact semnificativ în sistemul de sănătate:
- Luminița Vâlcea, Director Executiv COPAC – Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice ne va prezenta proiectele COPAC și oportunitățile de dezvoltare a asociațiilor de pacienți pe care le-au identificat
- Asociația Dăruiește Aripi, reprezentată de fondatoarea sa, Alina Pătrăhău ne va povesti cum a reușit să pună la punct primul registru oncologic din țara noastră
- De la Fundația Baylor din Constanța vom afla cum a evoluat calitatea vieții persoanelor cu HIV aflate în îngrijirea lor dar și care e rolul navigatorului de pacienți pentru persoanele care trăiesc u hepatită cronică
- cu Ștefan Bandol, Președintele Asociației Aripi, vom vorbi despre siguranța pacientului psihiatric în sistemul de sănătate.
Conferința nu ar fi posibilă fără susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega Farmacie, Medical Simulator Projects, Nord – Grupul medical Provita, Pfizer, Regina Maria, Roche, Sanofi, UCB și Viatris.
Înscrierile pentru asociațiile de pacienți interesate de eveniment continuă aici: https://www.caspa.ro/asociatii-de-pacienti-participare-la-conferinta-nationala-caspa-editia-10/.
Mai multe detalii despre temele abordate, speakerii implicați și programul conferinței sunt disponibile pe pagina evenimentului : https://www.caspa.ro/conferinta-nationala-caspa-editia-10/.
Despre Caspa – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți
Comunitatea Asociațiilor de Pacienți Caspa.ro se reunește în mod tradițional de 2 ori pe an, primăvara și toamna și include asociațiile de pacienți din întreaga țară, indiferent de patologia căreia i se adresează. Dezvoltată de Oameni și Companii din anul 2015, cu scopul de a sprijini și de a crește vizibilitatea comunității de pacienți din România, comunitatea CASPA a reușit reunirea membrilor săi în 9 ediții ale conferințelor naționale și mai bine de 30 dezbatarei profesionale, online sau offline, iar din anul 2017 beneficiază și de propria platformă digitală, www.caspa.ro.
Rămâneți conectați la activitățile comunității abonându-vă la newsletterul săptămânal aici: https://www.caspa.ro/newsletter/ sau urmărindu-ne pagina de Facebook sau Linkedin.