Premieră în chirurgia oftalmologică din România: Cel mai precis laser din lume,pentru reducerea dioptriilor,în Clinica de Oftalmologie Ama Optimex

ScapăDeOchelari, divizie a clinicii de oftalmologie Ama Optimex, a adus în România sistemul femtolaser VisuMax® – Carl Zeiss Meditec, cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, și corectarea dioptriilor mari, imposibil de corectat până acum cu ajutorul laserului.

Prin introducerea acestei aparaturi de ultimă generație, Ama Optimex este una dintre cele 3 clinici din Europa Centrală și de Est și singura din România care oferă operații pentru reducerea dioptriilor prin tehnicile ReLEx Smile și FemtoLasik, cu ajutorul laserului cu femtosecunde VisuMaxAmaOptimex, prin divizia sa ScapăDeOcheleri, oferă acum soluții complete pentru reducerea dipotriilor și intervenții care până acum puteau fi realizate numai în afara țării.

Pentru prima dată, ReLEx SMILE oferă pacienților posibilitatea de a face o operație pentru reducerea dioptriilor (miopieastigmatism) printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, fără decuparea și expunerea corneei, cu un laser de înaltă precizie cu femtosecunde. Tehnica FemtoLasik cu VisuMax(hipermetropiemiopieastigmatism) oferă avantajul preciziei cu care este realizat flapul cornean și posibilitatea de a ajusta forma acestuia în funcție de ochiul pacientului, astfel încât stabilitatea structurii corneene să fie minim afectată.

Cu ajutorul acestei tehnologii moderne, punem la dispoziția pacienților din România cele mai sigure metode de corecție cu laser a dioptriilor, inclusiv dioptrii mari, imposibil de corectat până acum: ReLEx Smile și FemtoLasik cu VisuMax. Aceste tehnici chirurgicale de ultimă oră se pot realiza exclusiv în Clinica de oftalmologie Ama Optimex. Odată cu achiziția acestui echipament, Clinica Ama Optimex a devenit primul și singurul centru de chirurgie refractivă din România, care oferă soluții complete pentru corectarea tuturor tipurilor de dioptrii, cu ajutorul exclusiv al tehnologiei germane Carl Zeiss Meditec”, spune Dr. Andrei Filip, medic primar specialist oftalmolog, Ama Optimex.

Tehnica ReLEx Smile se bazează pe înalta experiență în domeniul refractiv a companiei germane Carl Zeiss. ”O procedură durează aproximativ 10 minute și se face sub anestezie locală. Cu ajutorul laserului cu femtosecunde, într-o singură intervenție cu laser asupra ochiului, se decupează o lenticulă în grosimea corneei și se face o incizie de 4 mm sub formă de tunel, prin care este extrasă ulterior lenticula. Astfel, este modificată raza de curbură a corneei și corectat defectul de refracție al ochiului”, explică Dr. Andrei Filip. Procesul de vindecare este rapid și fără durere. În cele mai multe dintre cazuri, pacientul are o acuitate vizuala bună la una sau două zile după operație, iar în cateva săptămâni aceasta se stabilizează complet.

Citeste continuarea pe: www.svnews.ro