Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Președinte, Comisia de Sănătate, Senat: Sectorul sanitar are o singură culoare, cea albă

Distribuie

Rezolvarea problemelor domeniului medical nu trebuie făcută în funcție de culoarea politică a decidenților, având în vedere că ”sectorul sanitar are o singură culoare, cea albă”, după cum a arătat Prof. Dr.Adrian Streinu-Cercel, Președintele Comisiei de Sănătate din Senat,în cadrul dezbaterii profesionale ”Management Modern în Hematologie: Leucemia limfocitară cronică (LLC) în România”, organizată online pe 30 martie 2021. Dezvoltat, începând de anul acesta, de platforma Hematologie.ro, Oameni și Companii, cu susținerea Abbvie, programul este unul de comunicare profesională și este dedicat îmbunătățirii managementului leucemiei limfocitare cronice în România.

Ușa Comisiei de Sănătate, deschisă

”Din punctul de vedere al Comisiei pentru Sănătate din Senat, ușa este absolut deschisă și orice idee aveți, în materie de reglementare legislativă, vă stau la dispoziție, pentru că noi, toți parlamentarii din Comisie, am căzut de acord, indiferent de partidele politice, să creionăm lucrurile care sunt absolut valabile pentru sectorul sanitar, acesta având o singură culoare, cea albă”, a explicat Președintele Comisiei de Sănătate din Senat.

Doi ani întârziere în România, pentru molecule inovatoare

„România are o întârziere de doi ani de zile, din momentul în care apare o moleculă inovatoare și până la introducerea ei pe piață, excluzând din acest calcul studiile randomizate, care se pot face și la care și noi avem acces, din când în când”, a atras atenția Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Dezbateri profesionale lunare, despre LLC

Seria dezbaterilor profesionale dedicate leucemiei limfocitare cronice a debutat cu întâlnirea din 30 martie 2021 și va continua cu întâlniri lunare, până în iunie 2021. În cadrul întâlnirilor sunt discutate diverse teme, cum ar fi: soluţiile menite să îmbunătăţească povara şi managementul bolii pentru pacienţii cu LLC; rolul și cât de importanți sunt medicii specialişti în depistarea precoce a LLC şi cum pot ei  facilita accesul pacienților la tratament; beneficiile terapiilor cu durată fixă pentru pacienţii diagnosticaţi cu LLC.

Activități similare