Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca: Un ”medic virtual” nu va putea niciodată să pună un diagnostic corect

Distribuie

Învățământul medical și farmaceutic trebuie să aibă loc față în față și la patul pacientului, iar un ”medic virtual” nu va putea niciodată să pună un diagnostic corect, să efectueze anumite manopere medicale, chirurgicale sau să rezolve anumite probleme. Este convingerea Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, exprimată într-un interviu pentru platforma Edumanager.ro.

Provocări și soluții noi, aduse de pandemie

”Experiența pandemiei de COVID-19 a adus provocări și soluții noi și pentru învățământul superior medical și farmaceutic, multe dintre soluțiile identificate în acest context fiind folositoare și în viitor, când nu va mai exista amenințarea virusului. Reprezentanții mediului academic românesc au învățat, din experiența pandemiei, să fie deschiși și să accepte schimbarea. Tradiția este cea care ne inspiră și ne ghidează pașii, însă prezentul, cu toate provocările lui, este cel care determină succesul”, a arătat Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu.

Citiți interviul integral pe EduManager.ro.

Activități similare