Raportările e-Factura și e-Transport: Cerințe, implementare, sancțiuni – tema webinarului de lansare a unei noi comunități OSC

Distribuie

Peste 100 de specialiști au participat, pe 27 martie, la webinarul de lansare a comunității OSC-Directori tehnici. Întâlnirea a abordat o temă de actualitate pentru specialiștii din domeniile tehnic și logistică, dar și pentru cei din departamentele financiare: Raportările e-Factura și e-Transport: Cerințe, implementare, sancțiuni. Webinarul a fost organizat cu sprijinul NNDKP.

Invitatul lui Constantin Rudnițchi, moderatorul întâlnirii, a fost Alexandru Aparaschivei – Partener NNDKP Consultanță Fiscală. Cei doi au discutat despre ce presupun aceste schimbări aduse de Ministerul Finanțelor și în ce fel impactează activitatea companiilor. Alexandru Aparaschivei a prezentat pe larg ce presupun raportările e-Factura și e-Transport, ce efecte poate avea nerespectarea reglementărilor, și a semnalat o serie de limite și contradicții din prevederile legii.

Specialistul vede implementarea RO e-Factura ca o idee bună ce va aduce multe beneficii în ceea ce privește pregătirea declarațiilor fiscale, în ciuda faptului că încă nu s-au setat toate sistemele și nu s-au aliniat toate procedurile.

În ceea ce privește RO e-Transport, situația este puțin mai complicată din cauza unor deficiențe ale modului în care au fost gândite lucrurile. Aceste deficiențe au fost semnalate și de participanți, care au exprimat, prin exemple concrete, preocupările pe care le au legat de modul în care se dorește implementarea monitorizării prin E-Transport.

Membrii Comunității OSC-Directori tehnici vor participa gratuit la activitățile comunității și pot propune teme și speakeri pentru webinarele de specialitate pe care le organizăm. De asemenea, pot interacționa, în cadrul evenimentelor, cu o rețea de specialiști din domeniul lor de activitate, cu care pot schimba informații și împărtăși experiențe pe subiectele profesionale care îi preocupă. Membrii comunității au posibilitatea de a apărea în interviuri, prezentări sau articole, pentru a-și împărtăși expertiza și de a-și promova contribuțiile profesionale în comunitate.

Activități similare