Relația de parteneriat și comunicarea eficientă între resursele umane și operațiuni – cheia succesului pentru organizații

Distribuie

Colaborarea eficientă a departamentelor de resurse umane și operațiuni joacă un rol crucial în prosperitatea organizațională, iar discuțiile din cadrul întâlnirii comunității OSC-GlobalHRManager din 6 decembrie evidențiază importanța acestui parteneriat la Mega Image. Ileana Alexandru, Vicepresident Human Resources, și Mihai Spulber, Senior Vicepresident Operations, au oferit perspective valoroase cu privire la interdependența departamentelor, relațiile de colaborare, impactul activităților de dezvoltare a resurselor umane și evoluția colaborării la Mega Image.

Interdependența departamentelor

Ileana Alexandru a subliniat nivelul semnificativ de interdependență dintre cele două departamente în cadrul organizației Mega Image. Dat fiind rolul central al departamentului de resurse umane în oferirea suportului necesar, comunicarea eficientă și soluțiile adaptate sunt vitale. Mihai Spulber a confirmat această interdependență, evidențiind că se îndreaptă spre specialiștii de resurse umane pentru a rezolva probleme și pentru a construi pe viitor.

Ambele departamente au dezvoltat o relație de parteneriat solidă, atât la nivel de departamente, cât și la nivel de specialiști. Comunicarea constantă și colaborarea bazată pe încredere în expertiză au fost puncte cheie. Ileana a subliniat importanța înțelegerii realității din teren și a recomandat explorarea acesteia direct în magazine și depozite. În aceeasi notă, Mihai a confirmat faptul că lupta pentru succes se dă “pe teren”, în mijlocul oamenilor, subliniind esențialul comunicării eficiente și disponibilității.

Contribuția resursei umane la performanța operațională

Activitățile de dezvoltare a resurselor umane reprezintă elemente cheie în construirea performanței operaționale la Mega Image. Ileana Alexandru a subliniat importanța înțelegerii nevoilor specifice ale departamentelor operaționale și logistice, construind soluții personalizate și programe adaptate. Exemple precum programele “I Change” și “I Deliver” au demonstrat succesul acestei abordări integrate.

Pe de altă parte, Mihai Spulber a evidențiat că recrutarea și selecția personalului reprezintă subiecte intens dezbătute, iar implicarea directă a echipei de conducere este esențială. Accentul a fost pus pe nevoia de a oferi o perspectivă asupra viitorului și de a gestiona schimbările necesare într-un domeniu cu o dimensiune considerabilă și o creștere rapidă.

Ambii lideri au evidențiat importanța datelor în timp real și a analizelor pentru ghidarea deciziilor. Ileana Alexandru a împărtășit experiența de succes în reducerea fluctuației personalului cu 10% prin construirea unei strategii bazate pe date. Mihai Spulber a subliniat provocările continue ale industriei retailului și a evidențiat nevoia de adaptare la noi tehnologii și abordări.

În concluzie, colaborarea strânsă între resursele umane și operațiuni la Mega Image demonstrează că aceasta este cheia succesului într-un mediu de afaceri complex și competitiv. Integrarea eficientă a acestor departamente aduce beneficii substanțiale în gestionarea personalului, construirea unei culturi organizaționale puternice și adaptarea la provocările în schimbare ale industriei retailului.

Comunitatea-OSC GlobalHRManager se adresează specialiștilor din departamentele de resurse umane din companii cu diverse domenii de activitate, la nivel national. Pentru a fi la curent cu activitățile comunității, vă puteți abona gratuit la newsletter-ul www.GlobalHRManager.ro și ne puteți urmări pe LinkedIn. GlobalHRManager este o comunitate a Oameni și Companii

Activități similare