Revascularizarea piciorului diabetic: tema Orei Specialistului Rodiabet din 3 aprilie

Distribuie

La fiecare 30 secunde, undeva în lume un picior este amputat din cauza diabetului zaharat. Există însă soluții care pot preveni acest rezultat teribil și despre ele vom discuta la Ora Specialistului Rodiabet împreună cu prof. dr. Mircea Pătruț, Medic Primar chirurgie vasculară și cardiovasculară în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica din București.

Dezbaterea, dedicată exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, are loc miercuri, 3 aprilie 2024, începând cu ora 17.00, pe platforma Zoom. Înscrierile sunt deschise aici: Webinar Ora Specialistului ediţia 10 – Rodiabet.

În funcție de stadiul în care este descoperită boala, piciorul diabetic se poate vindeca, iar terapiile disponibile au ca scop principal oprirea din evoluție a bolii și ameliorarea simptomelor cu care se confruntă pacienții. Cazurile severe se concentrează pe salvarea piciorului de la amputare, prin intermediul revascularizării. Revascularizarea presupune refacerea fluxului arterial. Această procedură este esențială pentru tratarea piciorului diabetic, deoarece boala arterială periferică poate duce la o circulație deficitară a sângelui către membrele inferioare, ceea ce crește riscul de complicații grave, cum ar fi ulcerul diabetic și necesitatea de amputare. Intervenția se poate realiza prin intermediul stenturilor sau a bypassurilor.

Despre depistarea, stadializarea și adaptarea metodelor terapeutice discutăm la Ora Specialistului Rodiabet, miercuri, 3 aprilie, împreună cu prof. univ. dr. Mircea Pătruț.

În cei peste 30 de ani de activitate profesională, Prof Dr. Mircea Pătruț a operat peste 50.000 de pacienți, realizând întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiovasculare, de la bypass coronarian, la înlocuiri de valve cu diverse proteze, până la chirurgia carotidiană și a aortei abdominale. A fost privilegiat să își desfășoare activitatea în unele dintre cele mai prestigioase clinici de chirurgie cardiovasculară din lume, cum ar fi cele din Paris, Copenhaga, Viena, Berlin, Milano sau Atena.

Află mai multe detalii despre eveniment și înscrie-te la dezbatere prin completarea formularului disponibil aici: Webinar Ora Specialistului ediţia 10 – Rodiabet. 

Ora Specialistului Rodiabet dedicată revascularizării piciorului diabetic este dezbaterea profesională dedicată specialiștilor din domeniul sănătății, organizată de platforma Rodiabet cu susținerea partenerului Angiomedica.

Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica din București este primul centru privat de diagnostic care oferă examinare, tratament minim-invaziv și monitorizare pacienților cu afecțiuni cardiovasculare atât din București, cât și din țară și străinătate. Acesta este o instituție medicală specializată în cardiologia clinică, tehnici hibride, chirurgie minim-invazivă cardiovasculară, aritmologie și electrofiziologie.

De-a lungul anilor, specialiștii Spitalului au tratat cu succes numeroși pacienți, fiind realizate mii de proceduri intervenționale și operații (revascularizările periferice, operaţiile pe carotidă, bypass, varice etc.) și au ajuns la performanță prin mai multe premiere naționale:

  • Primul laborator de cateterism privat din România;
  • Prima operație de bypass vascular pentru arterita Takayasu (2020);
  • Prima intervenție pentru extirparea unei tumori gigant (30 cm lungime cu diametru de 10 cm) la un pacient cu leiomiosarcom endovascular (2021).

Rodiabet este platforma dedicată comunității de diabet din România, dezvoltată de Oameni și Companii din anul 2018. Rămâi conectat la activitățile comunității și află cele mai noi știri privind diabetul zaharat, abonându-te gratuit la newsletterul săptămânal Rodiabet aici: Abonare newsletter – Rodiabet.

Activități similare