Comunitatea OSC – Rodiabet: Despre tehnologiile inteligente în sprijinul persoanelor cu diabet zaharat

Distribuie

Comunitatea Rodiabet se întâlnește joi, 9 februarie 2023, de la ora 18.00 să discute despre sistemele de monitorizare continuă a glicemiei și sistemele de pompă de insulină fără calibrare la prima întâlnire Ora Pacientului Rodiabet din acest an.

Vom afla cum funcționează aceste sisteme, care sunt avantajele pe care le aduc, cum le putem obține și pentru cine sunt potrivite de la cei doi invitați speciali ai întâlnirii: Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, Președintele Comisiei de Diabet a Ministerului Sănătății și dr. Mihai Comșa, diabetolog la Sanamed Hospital și fondator al Asociației Sports & Diabetes, sub atenta moderare a psihologului Cristina Petruț, Vicepreședinte FADR.

Înscrierile sunt gratuite sunt deschise pe pagina întâlnirii, accesibilă AICI.

Tehnologiile de ultimă generație în sprijinul persoanelor cu diabet

Tehnologia a parcurs un drum lung în managementul diabetului. De la sistemele de monitorizare continuă a glicemiei până la pompe de insulină de ultimă generație, dispozitivele sunt tot mai ușor de utilizat și mai puțin invazive. Dincolo de oportunitățile pe care le aduc pentru o mai bună îngrijire, ele pot veni la pachet și cu provocări pentru pacienți și medici.

Vă așteptăm la Ora Pacientului Rodiabet, pentru a discuta despre:

  • Tehnologie în diabet: BENEFICII / PROVOCĂRI / CUM și DE CE poți avea încredere în tehnologie
  • Ce înseamnă ”No calibration” pentru pacientul cu diabet zaharat: Avansul tehnologic în ajutorul pacientului
  • Cum controlăm diabetul folosind sisteme de monitorizare
  • 10 Mituri despre tehnologia din diabet
  • Senzori: tipuri / cum și cine îi folosește / cum se obțin.

Webinarul se desfășoară pe platforma Zoom și este transmis live pe pagina de Facebook Rodiabet, având o durată de aproximativ 75 minute. Dacă aveți întrebări legate de tehnologiile disponibile pentru managemetul diabetului le puteți transmite invitaților noștri folosind formularul de aici.

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Dahna, FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.

În cadrul celor 28 ediții organizate până în acest moment am abordat teme de interes pentru persoanele cu diabet precum: hipoglicemia, complicațiile cardiovasculare și renale în diabet, neuropatia diabetică și piciorul diabetic, diabetul la copii sau obezitatea și diabetul. Rodiabet este o comunitate Oameni și Companii dezvoltată din 2018 și include autorități din sănătate, medici specialiști diabetologi și cu specializări conexe și asociații de pacienți cu diabet.

Activități similare