Roxana Abrașu, NNDKP, a participat ca speaker la Conferința „Tomorrow@work” 2025

Distribuie

Într-un context în care locurile de muncă și organizațiile se transformă, angajații se confruntă cu un sentiment de teamă și incertitudine. De aceea, liderii companiilor trebuie să pregătească oamenii pentru viitor, a precizat Roxana Abrașu, Partener, Coordonator al practicii de Dreptul Muncii, NNDKP, în prezentarea susținută în cadrul Conferinței „Tomorrow@work” 2025.

„Din perspectiva clienților noștri, discuțiile sunt în direcția de eficiență a activității, unde apar și măsuri neplăcute, precum eliminarea pozițiilor redundante sau restrângerea resurselor care nu mai sunt relevante în piața muncii. Există și o preocupare în ceea ce privește pregătirea profesională a salariaților, chiar și reconversia lor, pentru că este nevoie de adaptare și pregătire a oamenilor pentru schimbările care urmează. E nevoie să existe un plan, strategii care să aibă în vedere cultura organizațională și nevoile salariaților. Simt, pe partea juridică, importanța existenței programelor de pregătire profesională, pentru că au crescut foarte mult reclamațiile salariaților care simt că nu fac față noilor schimbări. De exemplu, în zona de IT, salariații vin cu reclamații că li s-a schimbat job-ul, au nevoie de mai mult timp, fac overtime. Astfel, angajatorii trebuie să își calibreze training-urile, iar angajații să aibă posibilitatea, în mod real, de a se familiariza și a învăța cum să lucreze cu aceste noi tehnologii, astfel încât să nu se creeze tensiuni în echipe”, a explicat Roxana Abrașu.

Peste 30 de lideri români și internaționali au discutat, pe 14 martie 2025, la București, despre cum va arăta viitorul muncii și cum ne putem pregăti pentru job-urile din următorii ani. Organizată de BusinessMark la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, ediția din 2025 a conferinței „Tomorrow@work” a adus în discuție principalele tendințe și forțe globale care pot influența viitorul muncii, în cadrul a zece prezentări, patru discuții 1-to-1, două paneluri și un moment interactiv: „Situații de conflict și strategii de negociere pe scenă”.

Activități similare