SIF Oltenia şi-a înlocuit reprezentanţii în Consiliul Antibiotice

Societatea a renunţat la cererea de convocare a acţionarilor Antibiotice pentru alegerea board-ului prin metoda votului cumulativ

Consiliu de Administraţie al Antibiotice Iaşi (ATB) i-a numit pe Mihai Trifu şi Cătălin-Codruţ Popescu ca administratori provizorii, la propunerea SIF Oltenia (SIF5), până la adunarea acţionarilor companiei din 26 august, se arată într-un raport al producătorului de medicamente remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Numirile vin în condiţiile în care, începând cu 1 iunie, Nicolae Stoian şi Elena Caliţoiu, ce fuseseră desemnaţi de fosta conducere a SIF-ului în board-ul Antibiotice, şi-au dat demisia din funcţii.

De asemenea, Consiliul Antibiotice a convocat acţionarii pentru finalul lunii august, în vederea desemnării a doi administratori cu mandate până în aprilie 2024. În aceste condiţii, SIF Olteania a renunţat la cererea de convocare a acţionarilor Antibiotice pentru alegerea membrilor Consiliului de Administraţie, pentru o perioadă de patru ani, prin metoda votului cumulativ.

În afară de cei doi reprezentanţi ai SIF Oltenia, din Consiliul de Administraţie al Antibiotice fac parte directorul general Ioan Nani, Lucian Timofticiuc şi Ionel Damian, toţi cu mandate până în aprilie 2024.

În data de 12 aprilie, SIF Oltenia ajunsese la o deţinere de 23,07% din producătorul de medicamente. Din luna noiembrie a anului trecut, societatea din Craiova are o nouă conducere după ce echipa condusă de Tudor Ciurezu a fost eliminată în urma votului unui grup de acţionari condus de SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de acestea, în unele cazuri chiar şi integral, dar pentru care ASF a spus că nu a indentificat concertare.

Sursa: www.bursa.ro