”Dorința de a învăța și de a te dezvolta, de a crește, ar trebui să fie resorturile care determină înscrierea unui student sau absolvent la un hackathon. Un hackathon poate fi o oportunitate excelentă pentru a-ți dezvolta abilitățile tehnice și creative, este o provocare pentru a găsi soluții inovatoare. În plus, un alt motiv important ar fi dorința de a face parte dintr-o comunitate de oameni interesați de tehnologie și inovație, și de a-ți construi o rețea de contacte în domeniu. În general, dacă ești deschis la a învăța, pasionat de tehnologie și inovație, și interesat să faci parte dintr-o comunitate, atunci un hackathon poate fi o experiență valoroasă pentru tine”, declară Simona Șandru, președinte și fondator Global Women in Tech.
Simona precizează că responsabilitatea de a pune în practică și de a transforma în soluții concrete ideile și proiectele teoretice care se nasc în cadrul unui hackathon revine, în primul rând, participanților, persoanelor cărora le aparțin acele idei. Un hackathon presupune și o abordare antreprenorială, având în vedere că idea/soluția propusă trebuie gestionată în totalitate de către cel căreia îi aparține. Organizatorii, mentorii, coaches prezenți au responsabilitatea de a sprijini și ghida evoluția unei idei până la implementare, de a le oferi oportunități de creștere, de a le facilita accesul la resursele de care au nevoie.
În ceea ce privește importanța unei companii să conștientizeze aportul pe care inovația și progresul tehnologic îl pot aduce la succesul businessului, președintele și fondatorul Global Women in Tech afirmă că, într-o lume dinamică, cu tehnologii și modele de afaceri noi și disruptive, pentru companiile care vor să își mențină poziția de lideri, inovația și progresul tehnologic sunt cruciale.
”Beneficiile inovației, sunt multiple. De la îmbunătățirea eficienței operaționale, la creșterea satisfacției clienților și creșterea competitivității la nivel internațional, până la dezvoltarea de noi piețe și oportunități de afaceri. Astfel, conștientizarea aportului pe care inovația și progresul tehnologic îl pot aduce la succesul businessului este vitală pentru managementul unei companii. În acest sens, companiile ar trebui să aloce resurse și să investească în cercetare și dezvoltare, în formarea și dezvoltarea personalului și în parteneriate cu startup-uri și alte companii care dezvoltă tehnologii noi și inovatoare.”
Simona Șandru susține dezvoltarea tinerilor și implicarea acestora în H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon. Dacă ești student sau absolvent la/de facultate tehnică, medicină/farmacie sau business/marketing și ai o idee sau dorești să contribui la dezvoltarea unei idei revoluționare, te așteptăm să te înscrii la H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon 2023. Competiția se va desfășura în format hibrid, în IAȘI și online, în perioada 5-7 mai 2023.
Ediția din acest an a H3-Healthcare in Hospitals Hackathon este organizată de Oameni și Companii, cu sprijinul partenerilor: Apollo AI Technologies, Facultatea de Informatică din Iași, Universitatea Danubius, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava , Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău, Global Women in Tech, Liga AC, Asociația Studenților Matematicieni Iași, AIESEC, ASMBS, ASII, Societatea Studenților Mediciniști Iași, Imago-MOL, June Communication, Iasi4U, EventsOnline.