Sondaj EventsOnline: durata optimă a unui webinar este de 45 de minute

Distribuie

Numărul evenimentelor de tip webinar este în continuă creștere și am observat că durata acestora variază foarte mult. Deși durata webinarului are un impact mare asupra participării și a interactivității, vedem că mulți organizatori nu iau în calcul acest lucru.

Experiența întâlnirilor online din pandemie arată că timpul în care poți menține atenția participanților concentrată pe subiectele de discuție este unul destul de scurt, iar în agenda încărcată a vremurilor nu își pot face loc discuții lungi decât dacă subiectul este unul foarte nișat și se organizează o dezbatere reală.

EventsOnline.ro a realizat un sondaj pentru a afla care este durata optimă a unui webinar.

Majoritatea respondenților, 58% – consideră că un webinar nu ar trebui să dureze mai mult de 45 de minute.

Pentru 34% dintre respondenți, durata optimă a unui webinar este de 60 de minute.

Iar 8% dintre respondenți rezistă stoic unei întâlniri online de 90 de minute.

Sfatul pentru organizatori: redu durata webinarelor pe care le organizezi, astfel încât să menții o audiență activă, interesată de ce spun vorbitorii.

***

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline, aici, și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.

Activități similare