Strategii și perspective de optimizare a punctelor de contact cu consumatorul, la întâlnirea comunității MarketingManager din 14 martie

Distribuie

În cea mai recentă întâlnire a comunității MarketingManager, participanții au avut privilegiul să exploreze strategii și perspective privind optimizarea punctelor de contact cu consumatorul. Cătălin Hosu, expert în comunicare și moderator al întâlnirii și Vesna Fuiorea, consultant în shopper marketing, au adus în discuție idei provocatoare și soluții inovatoare pentru influențarea comportamentului de cumpărare și creșterea loialității față de marcă.

Experiența și cunoștințele domeniul shopper marketingului ale Vesnei Fuiorea au adus o perspectivă valoroasă asupra comportamentului de cumpărare și a rolului esențial pe care îl joacă punctele de contact în acest proces. Ea a subliniat că deciziile de cumpărare sunt adesea motivate de factori emoționali și că este crucial să înțelegem și să optimizăm fiecare interacțiune cu consumatorul pentru a maximiza impactul.

În timpul discuției, Cătălin Hosu și Vesna Fuiorea au evidențiat că punctele de contact cu consumatorul pot fi inițiate de marcă, dar și neinițiate, cum ar fi, spre exemplu, discuțiile între consumatori sau experiențele neașteptate în magazin. Identificarea și optimizarea acestor puncte necesită o înțelegere profundă a comportamentului consumatorilor și a influențelor care le ghidează deciziile.

Un aspect important discutat a fost necesitatea unei abordări echilibrate între cercetarea de piață și înțelegerea profundă a nevoilor și dorințelor consumatorilor în dezvoltarea strategiilor de marketing eficiente. Vesna a subliniat că nu toate deciziile de cumpărare sunt raționale și că emoțiile joacă un rol semnificativ în procesul de luare a deciziilor, ceea ce subliniază importanța unei abordări personalizate și adaptabile.

O altă temă de discuție s-a axat pe strategiile pentru vânzarea produselor scumpe, unde s-a subliniat necesitatea oferirii unei experiențe de cumpărare de lux și personalizate. Colaborarea între departamentele unei companii a fost evidențiată ca fiind esențială pentru alinierea obiectivelor și a strategiilor, iar un management eficient poate asigura coerența și eficacitatea eforturilor întreprinse.

În concluzie, participanții la webinar au fost încurajați să adopte o abordare integrată și adaptabilă în interacțiunile cu consumatorii și să își evalueze constant strategiile pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor
acestora.

Este evident că abordarea profundă a punctelor de contact cu consumatorul poate oferi o perspectivă clară asupra nevoilor și dorințelor clienților, conducând la dezvoltarea unor strategii de marketing mai eficiente și la creșterea succesului într-o piață tot mai competitivă. Acest tip de discuții și dezbateri reprezintă un pas esențial în direcția unei înțelegeri mai profunde a comportamentului consumatorilor și a modului în care putem adapta strategiile noastre pentru a le satisface mai bine nevoile.

Întâlnirea face parte dintr-un program de comunicare dezvoltat de Oameni și Companii pentru comunitatea profesioniștilor în marketing. Programul a debutat în 2017 și include întâlniri periodice, fizice sau online, precum și un newsletter dedicate cu evenimente relevante din domeniu. Te poți abona aici, alegând domeniul Marketing, pentru a rămâne la curent cu activitățile comunității.

Activități similare