Webinar pentru medici veterinari: Medicii veterinari pot implementa tehnici NLP pentru o mai bună comunicare cu clienții

Distribuie

Medicii veterinari pot să implementeze tehnici NLP (programare neuro-lingvistică) pentru o mai bună comunicare cu clienții și gestionarea situațiilor dificile în practicile lor. Aceasta a fost una dintre concluziile primului webinar din seria “Managementul cabinetului veterinar”, care a avut ca temă “Între Clienți Dificili și Echilibrul Personal: Strategii pentru Medicii Veterinari”.
Peste 150 de medici veterinari și studenți la medicină veterinară au participat la dezbaterea online de luni, 17 martie, care i-a avut ca invitați pe DVM Lect.univ.dr. Raluca Zvorășteanu, Președintele Societății Române de Chirurgie Orofacială și Stomatologie Veterinară și pe Ștefan Sandu, Master Trainer NLP/ Coach /Hipnoterapeut.

Stiluri și preferințe de comunicare eficiente
Webinarul s-a concentrat pe gestionarea relațiilor cu clienții și bunăstarea personală pentru medicii veterinari, Dr. Raluca Zvrășteanu și Stefan Sandu discutănd despre importanța comunicării eficiente și a managementului stresului în practica veterinară. Au fost evidențiate provocări comune, cum ar fi gestionarea clienților furioși, a celor care “știu totul” și a celor anxioși. Ștefan Sandu a subliniat importanța tonului în comunicare și a introdus conceptul de comportament “ecologic” în NPL, care implică evitarea conflictelor cu sine, cu ceilalți și cu natura.
Expertul NLP a explicat faptul că orice comunicare este 7% verbală, 38% paraverbală (ton, inflexiuni, pauze) și 55% nonverbală (gesturi, expresii), prezentănd cele trei tipuri de comunicare: vizuală, auditivă și kinestezică. Ștefan Sandu a oferit exemple concrete despre cum să identifici și să comunici eficient cu fiecare tip de persoană, subliniind importanța potrivirii stilului de comunicare cu preferințele destinatarului pentru o mai bună înțelegere și conexiune.

Gestionarea stărilor interioare pentru o performanță mai bună
Dr. Raluca Zvorășteanu a subliniat importanța menținerii unei atitudini calme, evitării contradicțiilor și concentrării pe soluții mai degrabă decât pe argumente. Discuția a abordat, de asemenea, importanța reformulării declarațiilor negative și utilizarea povestirii ca instrument de persuasiune.
După ce au fost explorate tehnicile de reformulare pentru gestionarea stărilor interioare și importanța concentrării pe intenții pozitive, Ștefan Sandu a propus un exercițiu de postură corporală pentru a demonstra conexiunea dintre corp și minte, precum și capacitatea de a ne schimba starea de spirit prin acțiuni simple.
Dr. Raluca Zvorășteanu a discutat despre importanța gestionării emoțiilor și stresului prin gândire orientată spre soluții, împărtășind practica sa personală de menținere a unui bilanț zilnic pentru a reflecta asupra interacțiunilor proprii și a identifica posibilitățile de îmbunătățire. Medicul veterinar a subliniat, de asemenea, puterea limbajului, sugerând că înlocuirea expresiilor negative cu altele pozitive poate influența starea proprie și pe cea a partenerilor noștri.

Managementul emoțional și echilibrul dintre viața profesională și cea privată
În finalul întâlnirii, s-a discutat despre importanța managementului emoțional și a menținerii unui echilibru sănătos între viața personală și cea profesională, ambii invitați subliniind nevoia de conștientizare de sine și capacitatea de a ne schimba starea emoțională. De asemenea, a fost evidențiată importanța timpului de calitate petrecut cu familia și importanța comunicării eficiente cu fiecare persoană în parte.

Întâlnirea face parte dintr-un program de comunicare profesională pe teme de management în medicina veterinară, derulat de Oameni și Companii  și promovat pe platforma EventsMax.ro. Te poți abona la newsletter aici pentru a primi pe e-mail informații despre întâlnirile din program, dar și alte evenimente din domeniile de interes.

Activități similare